31 Januari

Nä ingen bebis ännu. Verkar som att det kommer bli en februari bebis för oss. Jag förstår att den inte vill komma ut i den här kylan.

Helgen har varit bra. I fredags varva jag upp peugeoten och var och hämta svärfar på Kallax. Han skulle låna brödbilen av oss när han är har uppe över helgen. Sen åkte jag till päronen för en powernap och invänta Ronkan å Empo för en middag på Waldorf. Älsko jobba ju så han kunde inte komma. Gott var de då:) Vi gled på stan ett tag sen hem mot sängen.

Igår var vi till Pite på skotermässa. Inte mycke att hurra för kan jag säga plus att de var ju svin kallt ute ju så det blev då inge provkörning för nån av oss. Sen åkte vi på lite affärer innan vi åkte hemåt. Fick besök av Kalle och Elina sen när vi kommit hem. Sen när dom åkt gick jag under täcket direkt för jag var helt slut. Klockan var inte många minuter över nio när jag somna. Jag var död!

Nu blir de frukost...

P & K

 

 


Barnmorskan.

Nu har jag just vaknat efter en tupplur. Var helt slut efter jag varit till barnmorskan. Orkade knappt köra bil hem. Henko blev utkallad så han fick åka och jobba. Skönt att vara hemma själv å vila.
Barnmorskan sa inte så mycket. Huvudet var fortfarande bara ruckbart. Hade ju inte skadat att det fixerat sig så jag vet att vi är ett steg på rätt väg. Allt såg bra ut och hjärtljuden var på 132. Lillplutten låg och tröck ut rumpan ordentligt så sf-måtten var mycket större än sist. Magen såg ut som ett torn:) Jag hatar när hon ska känna efter huvudet, de är såååå obehagligt. Börjar alltid må illa efteråt.
Fick en ny tid nästa fredag så vi får hoppas jag slipper åka dit då. 

Henkas farmor fyller 80 på söndag så svärfar tycker jag ska hålla inne den till dess så dom får samma födelsedag:) "Hålla inne" verkar ju inte vara mitt problem:) Suck! Den kommer när den kommer.
Januari eller februari, de blir spännande:)
Tröttheten sitter fof i och jag känner mig grymt osocial som inte orkar med nå.
Önskar att jag ska få sova en hel natt, 8 timmar i rad hade inte skadat.
Men jag mår annars jätte bra så man ska inte klaga.

Imorrn fredag, så få se vad helgen har att erbjuda. Kanske ut å äta med Ronkan å Empo, en sväng till pite eller BB. Återstår att se:)

Nu ska jag äta piggelin mmmmm:)

Hejs! 





Vilse?!

Vars e nu våran lillplutt?
Måste ja skicka vägbeskrivning, den kanske e vilse i magen...
KOM NU UT! :)
Ska till barnmorskan idag så få se vad hon säger.



Pussss å heeej


26 januari

Beräknad förlossning idag men ingen bebis syns till. Typiskt. Hur länge ska vi måsta vänta på vår plutt.
Vill inte gå över tiden nå länge. Men de blir som de blir.




Uträkning utgår från dagens datum: Tis 26 jan 2010.
Du blev gravid ungefär Ons 6 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


3 dagar...

Endast 3 dagar kvar nu, är i v.40(39+3), å inga tecken på att lillskrutt vill ut. Tyvärr!
Magen har då sjunkit ner och var 2 cm mindre än sist hos barnmorskan. Huvudet var inte fixerat ännu, så få se om de är de nästa gång å då är de 28 jan, 2 dar över. De vill jag ju helst slippa.

Jag har fått snosa på Oscar nu två dagar i rad så man längtar ju grymt efter sin egen lillskrutt:) Älsko pratar med magen och försöker övertala "han" att komma ut, men inte lyssnar den:) Vi får se om han har rätt att de blir en kille, om den nu nånsin kommer ut.

Mina sömnproblem fortsätter. Sover typ 1-2 timmar när jag somnat sen vaknar jag pigg å glad mitt i natten.
Är vaken till typ kl 7-8 och somnar igen. Why?!

En annan sak jag kom på är att jag längtar grymt efter att kunna sova på mage igen. De om något saknar jag:) Fyyy så sköööönt. Älsko retar mig alltid, han lägger sig på mage i sängen och riktigt myser ner sig i kudden åsså sneglar han på mig och kollar om jag ser å flinar.
Kill him! Hämden e ljuv:)

Nä nu e de väl dax för mig att börja bli trött igen. Får se o m jag orkar sova.


♥Här kommer sötplutten Oscar när han mumsar på sina go händer:)♥









1 vecka!

En ynka liten vecka kvar till BF. Shit pommes asså:) Lääääääängtar till plutt kommer ut till oss.

Det som trycker på mer och mer neråt. Ljumskarna ömmar och värker och de känns mest när man vänder sig i sängen eller ska resa sig upp. 
Ryggen känner av lasset den bär och så har jag haft som "mensvärk" på kvällarna. Man känner att nåt är på g att hända inom en hyffsat snar framtid får jag hoppas.

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 19 jan 2010
Din graviditet startade Ons 22 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 6 maj 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 273 av 280. (97,5%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 6 fulla dagar (v38+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 26 jan 2010
Du har 7 dagar kvar till beräknad förlossning.



Till råga på allt har jag fått tandvärk! Varför ska ja få de nu... Orka med att gå till tandläkaren. Hatar de. Tror fan att jag måste ringa dit idag å försöka få mig en tid snarast. Tur jag har 600 kr i innestående tandvårdsbidrag så de blir lite billigare iaf:) Inte orkar jag ligga med tandvärk när jag ska föda inte, nej nej. Less.


Bye / T




Nattsudd

Fattar inte att jag inte tar och sover. Är trött men datorn har kopplat sitt grepp om mig. Finns så mycket att titta på på internet:)

Nu är det måndag och ENDAST 8 dagar kvar till BF. Kroppen känns så tung och jag hittar ingen riktigt skön sovställning. Plutt i magen får gärna komma ut nu. BB väskan e nästan klar. Allt ligger på skötbordet, måste bara packa ner de i väskan. Har säkert glömt nå oxå.

Helgen har varit lugn. Jag och älsk har myst och sett film. Vi har passat på att bara vara vi två nu innan vi är tre och fullt upp. Sååå skönt har de varit.

Här kommer en bild på bollen:) v 38+0



Goooo morgon!

Fast det känns som att det är mitt i natten. Vaknade kl 03 och var tvungen att gå på toa, sen har jag inte kunnat somna om. Blev pigg direkt. Försökte läsa men inte funka de heller. Så då blev de datorn. Ovanligt:)

Igår var som sagt jag och Veronica och rände lite. Åt gooo lunch på Waldorf, fast min mat var så stark att jag kunde inte äta knappt. Men blev mätt iaf.
Blev barnens hus  sen och lite andra affärer. Fick köpt den där krämen på BH som alla rekomenderar.

Våran runda tog knäcken på mig. Helt slut var jag och är fortfarande.
När jag kom hem så kom mams och papps förbi och hälsa på och kollade läget
om "bollen" visade nå tecken på att komma ut. Men icke.
Jag låg då bara på soffan som en klubbad säl. Go mamma min diskade bort i köket och fixade. Såååå uppskattat när jag själv är helt död och krafter till å göra de där "lilla extra" inte finns just nu. Tur jag har mamma.

Somnade på soffan när dom åkt, men sen fick älsko mig till sängen. Otroligt men sant.
Jag som är så sur när jag blir väckt. Brukar bara morra och vända på mig å somna om.

Tror jag måsta gå tillbaka till sängen och försöka sova lite till.
Vi hade ju tänkt oss en tripp till Ikea plus lite andra ärenden åt de hållet. Vi får se om de orkas.


Puss å hej!


Det närmar sig...

Nu närmar det sig BF med stormsteg. Idag går jag in i v 39(38+0). 13 dagar kvar:) Inga känningar på att plutten vill ut men jag hoppas den kommer snart. Var hos barnmorskan i fredags och de såg då fint ut.
Sista tre gångerna har huvudet varit rörligt men nu var de ruckbart. Ett steg i rätt håll iaf:)
Sf måttet var 37 cm och hjärtljuden låg på 140.

Vätskan börjar komma men inte så farligt. Är värst i händerna för de trycker på nån nerv så jag har domningar hela tiden. Speciellt höger handen då, typiskt! Annars mår jag prima. Kroppen vill ha mycket sömn och de märks att den laddar för nå stort.

Älskling kallar numera magen för "bollen" för den e så rund och stenhård:) Kläderna börjar bli tajta men jag tänker inte köpa nya för den ska ju ut snart ändå. Vinterjackan går precis igen men inte är de mer än så.
Å livat är det i magen. Får knappt sova. Antingen har plutten hicka eller fullt gymnastik pass:)

Nu far tankarna mycket kring hur allt ska starta. Kommer vattnet gå när jag är på stan eller får jag värkar mitt i natten?! Var kommer jag befinna mig och hur kommer Henko reagera när han inser att det är dax:) Allt ska bli så spännande. Längtar tills förlossningen. Vet att det kommer göra ont men hur kommer de kännas, hur kommer den lille se ut och vad blir de?! Hoppas verkligen att allt kommer flyta på så och att det inte blir nå oförutsägbart, typ ett snitt för då blir jag besviken. Ja frågorna e många och tiden får utvisa hur de blir.

Idag blir det att fara med Veronica och ränna. Äta nå go lunch åka på barnenshus och köpa lite av de
sista sakerna till plutt.
Listan är lång men inte mycket kvar nu. Mycket grejer en bäbis behöver:)






4 januari 2010

Nyårsafton var så lugn och skön. God mat och trevligt sällskap. Vi var proppmätta eftar allt ätande och zingo drickande:) Åkte väl hemåt vid två för vi var helt slut. Somnade direkt jag la mig.
På nyårsdan så fyller ju både mamma och Henko år så det blev middag hos mina päron.
Lördagen blev en mys kväll för vi var så trötta och orkade inget annat.
Igår var vi och hälsa på Robert och Johanna och deras nykläckta lilla Wilma. Hon var så söt:)
Hann med ett besök hos min bror oxå å fick mig ännu mer kläder som Oscar vuxit ur. Han har blivit så stor. 7 veckor blev han igår:)

Själv så e jag i v.37 nu. Går in i vecka 38 på onsdag! 22 dagar kvar. Gaaaah! Skrutt kan ju komma ut när som helst! Verkligheten slår mig ibland. Kommer nog inte fatta på riktigt att den ska ut förens jag får värkar. Känns grymt långt bort. Tror den lille försöker bryta sig ut ibland för de är livat där inne varje kväll/natt så man får ju knappt sova. Har massor jag måste fixa innan den får komma ut ju:)

Kanske man skulle göra ett ryck nu så de blir nå gjort.

Här kommer några bilder på min söta brorson:)



 


Man kan ju inte tycka annat:)

Hejs!